keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Äidin herkkupatojen äärellä

Äitini tapaa tehdä ihanaa lisuketta, jota minunkin on pitänyt pitkään tehdä, mutta en ole muistanut. On siis kirjoitettava muistiin:

Tomaatteja, pinaattia ja pinjansiemeniä

Ainekset:

kirsikkatomaatteja
babypinaattia (muukin pinaatti käy, mutta silloin se on muistettava ryöpätä)
pinjansiemeniä
valkosipulia
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Äitini paahtaa tomaatteja 2 tuntia uunissa 150 asteessa. Hän paahtaa pinjansiemenet pannulla, paistaa valkosipulit ja pinaatit oliiviöljyssä ja yhdistää kaikki ainekset.

2 kommenttia:

  1. Tätäkin täytyy kokeilla! Tulin etsimään uunitomaattien reseptiä, mutta ehkä muistin väärin ja se olikin tämä, jota muistelin.

    VastaaPoista
  2. No tokihan tällä voi tehdä pelkkiä tomaattejakin! Tolleen pitkään miedossa lämmössä niistä tulee täydellisiä, makeita ja ihania, mutta paljon nopeamminkin saa varsin namia.

    Mä teen niin, että leikkaan tomaatit (isot, ei kirsikka-) puolikkaiksi, pirskotan päälle vähän öljyä ja pippuria ja laitan uuniin grillivastuksen alle (lämpötila 250 astetta) tyyliin vartiksi (en ole katsonut tarkkaa aikaa).

    VastaaPoista